FRISIAN UNIQUE

 

WILT U EEN VOLSTREKT UNIEKE DAGLELIE IN UW TUIN

DIE U OOK NOG ZELF EEN NAAM KUNT GEVEN?

 

Reeds enkele jaren ben ik bezig met het kruisen van daglelies. Ik kruis vooral met moderne cultivars uit Amerika om een zo mooi en sterk mogelijke plant te verkrijgen. Op een groot stuk grond kweek ik de zaailingen op tot volwassen planten en ik selecteer daarbij op de volgende aspecten:

 

· Een snelle groeier

· Winterhard

· Bloemen die goed opengaan

 

Omdat ik een Fries bent kunt u onder de naam FRISIAN UNIQUE als particulier hier voor het luttele bedrag van 25 Euro per pol unieke exemplaren van de door mij gekweekte daglelies kopen. Eigenlijk kunnen de planten, uitgezonderd het winterseizoen, het gehele jaar door worden verplant, al is dat in het bloeiseizoen een beetje kwetsbaar.Zeker wanneer ze opgehaald worden ( zie onder ) kan dat vanaf april tot in november.

 

Via de knop Fotoboeken en dan doorklikken naar Frisian Unique kunt u de bloemen uitgebreid bekijken en zal vermeld staan van welke kruising de plant afkomstig is en in welk jaar de kruising heeft plaatsgevonden.

 

De koper kan indien gewenst zelf een naam aan de betreffende plant geven en kan bij de AHS (www.daylilies.org) deze naam ook zelf laten registreren, maar daar zijn natuurlijk extra kosten aan verbonden. Op de website van de AHS vindt u meer informatie over registratie. Wel wil ik graag dat de naam begint met het woord 'Frisian' , als het ware mijn merknaam. De rest is aan de koper.

 

Ik garandeer u dat u de enige bent die de betreffende plant vanaf de koop bezit omdat u de hele pol meekrijgt, dit in tegenstelling tot vele kwekers, waarbij u slechts één waaier ontvangt.

U bezit na koop dus een uniek exemplaar van FRISIAN UNIQUE.

 

U kunt de planten bestellen via het telefoonnummer 0511-473910 De planten kunnen opgehaald worden in Hardegarijp en omdat het kiezen via een foto soms moeilijk is, kan de plant ook op afspraak in het echt bekeken worden. Bij een normale zomer is in het midden van de maand juli de beste tijd om de planten te bekijken. Neem in dat geval even contact op over de bloei via bovenstaand nummer. Natuurlijk kunnen de daglelies ook tegen portokosten opgestuurd worden. Een waarschuwing is daarbij wel op z'n plaats, een volledige pol opsturen is niet goedkoop.

 

 

 

klik hier voor foto`s van Frisian Unique